Писателката Елизабет Джийн Карол заяви пред съдебни заседатели в съд в

...
Писателката Елизабет Джийн Карол заяви пред съдебни заседатели в съд в
Коментари Харесай

Писателка обвини Тръмп в изнасилване

Писателката Елизабет Джийн Карол съобщи пред правосъдни заседатели в съд в Ню Йорк, че Доналд Тръмп я изнасилил, откакто я придружил в пробната на първокласен повсеместен магазин през 1996 година, съобщи " Асошиейтед прес ".
Прочетете още
Първоначално тя си мислела, че да оказва помощ на Доналд Тръмп да пазари за подарък дамско долни дрехи ще бъде просто " занимателно нюйоркско нещо ".

Дори когато, съгласно Е. Джийн Карол, тогавашният предприемач я подканил към съблекалнята да опитва транспарантно боди, тя си представяла нещо като скеч от " Събота вечер онлайн ", който е написала.

Но след няколко минути " всички аргументи да съм жива в този миг се изпариха от тази стая ", свидетелства Карол пред правосъдните заседатели по време на делото за обезчестяване.

" Аз съм тук, тъй като Доналд Тръмп ме изнасили, а когато написах за това, той сподели, че не се е случило. Той излъга и унищожи репутацията ми, а аз съм тук, с цел да се опитам да си върна живота ", съобщи Карол.

Без да участва в правосъдната зала, Тръмп повтори, че изказванието на Карол за обезчестяване през 1996 година е цялостна небивалица, като написа в обществената си мрежа, че казусът е " измислена спекулация ".

" Това е машинация и подправена история - лов на вещици ", написа Тръмп в платформата си " Трут соушъл ".

" Тя не е крещяла? Няма очевидци? Никой не е видял това? Тя в никакъв случай не е подавала тъжба в полицията? ИЗМАМА! " написа Тръмп, представен от ДПА. " Вярва ли някой, че бих отвел една тогава съвсем 60-годишна жена... в дребна съблекалня и.... ", добави той.

76-годишният Тръмп съобщи, че не е бил в магазина дружно с Карол и не е имал визия коя е, когато тя за първи път описа обществено историята в записките си от 2019 година

Думите му накараха съдията да предизвести юристите на Тръмп, че той би трябвало да престане с обществените си мнения по обвиняването, другояче може да си навлече още повече правни проблеми.

Досега Тръмп не е участвал на процеса, само че юристите му обявиха във вторник, че към момента е допустимо да реши да свидетелства.

Съдебният развой се организира в миг, когато Тръмп още веднъж се стреми към номинацията на Републиканската партия за президент, и седмици откакто той съобщи, че е почтен по обвинения, свързани с заплащания, целящи пазаруването на мълчанието на порноактрисата Сторми Даниълс, която съобщи, че е имала полов контакт с него.
79-годишната Карол свидетелства, че се е срещнала с Тръмп в първокласния първокласен магазин " Бергдорф Гудман " в неуточнена вечер в един четвъртък напролет на 1996 година

Тя споделя, че той я помолил за съвет за избор на подарък за жена и тя на драго сърце му услужила. Тя била поласкана от това, че Тръмп изискал съвет от нея и Карол помислила, че ще се получи занимателна история.

Пред правосъдните заседатели тя добави, че му предложила да подари шапка, само че Тръмп се насочил към бельото. Забавлявайки се и флиртувайки с него, тя се съгласила, смеейки се даже когато той затворил вратата на пробната, може би даже откакто я притиснал към стената. Но по-късно, твърди Карол, Тръмп притиснал с ръка устата ѝ, след което последвало самото полово посягане, разказано от нея в елементи, до момента в който тя се борела против него.

Тя споделя, че най-после го отблъснала, избягала и години наред се самообвинявала.

" Винаги си припомням за какво влязох там, с цел да попадна в тази обстановка ", сподели писателката пред правосъдните заседатели с трептящ глас.

Тя уточни, че десетилетия наред не е казвала на никого, с изключение на на двама души, тъй като се страхувала от отмъщението на Тръмп, защото считала себе си за отговорна и тъй като мислела, че доста хора упрекват самите жертви на обезчестяване за това, което им се е случило.

Предполагаемото нахлуване е станало доста преди придвижването " Аз също " (#MeToo) да наложи смяна в метода, по който жертвите на полово принуждение се третират от правоприлагащите органи и се възприемат от обществеността. Карол съобщи, че точно придвижването е подтикнало нейното решение да разкрие случилото се през 2019 година
В желае на писателката се показват неуточнени вреди и се упорства за отдръпване на, по нейните думи, клеветническите мнения на Тръмп. Искът е подаден по силата на нюйоркски закон, който краткотрайно позволява искове за полови похищения отпреди десетилетия да се преглеждат в цивилен съд. Тя в никакъв случай не е повдигала наказателни обвинявания.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР